Blitz (2006)

itt: Performances

“Isten mozgatja a sakk-játékost, a játékos a bábut. De melyik Isten mögötti Isten mozgatja a por, az idő, az álom, az agóniák körforgását?”
(Jorge Luis Borges)

Táncelőadás élő, vonós zenével és videó grafikával. A koreográfia témája a sakk: a játék a képzeletből indul és e megálmodott világban a szereplők a játszma által teszik fel kérdéseiket: Ki táncolja a táncot, ki zenél a zenében, ki mozgatja a vonós kezét? Ki vezet kit, mi mozgat mit? Mit lát a kamera? Mit vetít a videó? Mit lát a néző? … és ki van mindezek mögött?”

Az előadás a különféle művészeti ágak művészi és technikai egységére törekszik. A zenét két elektromos hegedű játssza. A zenészek nem aláfestői, hanem mozgással, jelenléttel résztvevői a koreográfiának. A videó-művész is a színpad terében tartózkodik és az előadás jelen idejű, illetve az előre felvett képeit keveri és vetíti ki. Az előadás a real-time (jelen idejű) videó felvételekor kísérletezik a három-dimenzió irányaival, síkjaival: a vertikalitással, a horizontalitással és a nyílirányú síkkal és felhasználja, hogy másképp jelenik meg a három dimenzióban született tánc a két-dimenziós videó-felvételen. A videóval experimentálja a mozgás sebességének változásait és a perspektíva torzulásait. Mindezekhez Scorpene Horrible videó-művész saját számítógépes programot (softwert) írt és a MU Színház terére készítette képeit. A tánc részeként a légi akrobatika és a cirkuszművészet is része volt a koreográfiának.

Koreográfia, tánc, előadók: Veronica Endo, Loic Delacroix, Juhász Kata,
Zenei kompozíció és hegedűn játszik: Guillaume Fontanarosa, Dominique Juchors,
Videóművész : Scorpene Horrible
Rendezőasszisztens: Virginie Fontanarosa
Jelmez: Oehler Diána
Díszlet: Kis Péter
Fény: Payer Ferenc
Rendezés és koncepció: Juhász Kata

Előző;:

Következő

XNXX Mobile