Szoborrá avatom a Monotánc Fesztiválon

itt: Események

Sok szeretettel várunk benneteket a Monotánc Fesztiválon bemutatásra kerülő Szoborrá avatom című előadásunkra!

Időpont: 2014.május 8. (csütörtök) – 21.00.

Helyszín: Bethlen Téri Színház – 1071 Bp., Bethlen Gábor tér 3.

További információk a fesztiválról és az előadásról:http://issuu.com/bethlenszinhaz/docs/monotanc_2014_programfuzet

Az előadás Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/871362909546670/?ref_newsfeed_story_type=regular

Előadják: Juhász Kata (tánc), Ajtai Péter (nagybőgő), Kertész Endre (cselló)
Zeneszerző: Márkos Albert és Hock Ernő
Dramaturg: Gina Serbanescu
Koreográfia: Juhász Kata

Az előadás installáció, koncert és tánc-performansz egyszerre. Látlelet a közösség és a hatalom, a propaganda és a hitvallás viszonyrendszeréről.

Színpadképét Jeff Koons Statuary című sorozata ihlette. Az előadás „szobrai” ready made-ként térbeli kompozícióba rendezve installációt hoznak létre, hogy megjelenítsenek ezáltal egy szimbólumrendszert, egyben egy energiarendszer háromszögelési pontjait, amely manapság élettérül szolgál. Mindegyik szimbólum egy-egy attitűdre utal, amely jellemző a társadalomra, míg a konstellációjuk egy olyan viszonyrendszert képvisel, amiben az előadóknak –táncosnak és zenészeknek- mozogniuk és játszaniuk kell, miközben megfogalmazzák saját viszonyukat egymáshoz és a közönséghez.

Olyasmiről –egy rendszerhiba mögött feltáruló problémakörről- „beszél” Juhász Kata a tánc nyelvén, amiről a magyar nyelv –egy nyelvi rendszerhiba folytán- nem képes: szobrot állítunk valakinek, ezzel (a toldalékkal) megtoldjuk történelmünket, hagyományainkat, de jövőképünket is. Ettől a toldaléktól azonban képtelenné válunk arra, hogy megkérdezzük: valójában „kinek?” Hogy kinek szól ez a szertartás, mivel a válasz látszólag eleve adva van. Így aztán sosem tudjuk egymással „megbeszélni”, hogy kinek a jövőbe vetett hitét és érdekeit szolgálja a szoboravatás.

 

Előző;:

Következő

XNXX Mobile