Miénk lesz a Meseház!

szeptember 26, 2013

itt: Események,Fotók,Performances

Szeptember 28-án a békéscsabai Meseházban egy különleges esttel fogunk fellépni: 17.00-tól a Zadam Társulat In’N'Out, mi pedig a Café de la Danse című táncelőadásunkkal fogjuk megörvendeztetni a helyi közönséget. :)

2013. szeptember 28-án (szombat) 17.00-kor kerül bemutatásra Békéscsabán a Meseházban (Békéscsaba, Békési út 15-17.) az Aulea Alkotóműhely szervezésében a Zadam Társulat In’N'Out és a Juhász Kata Társulat Café de la Danse című táncelőadása.

*
Zambrzycki Ádám: In’N'out

Színház az egész világ. Ha igaz a mondás, akkor az életünk egyetlen előadás. A bemutatásra kerülő jelenetek írói, rendezői, főszereplői és statisztái, sőt még nézői is mi magunk vagyunk. A végén ne felejtsünk el tapsolni!

Az előadás arra az aktuális problémára reagál, mely globális szinten veti fel a minőség és mennyiség, művészet és árucikk, show-business és önkifejezés arányainak kérdését. A műfaji határok elmosódása, illetve a különböző befogadói közegek által támasztott elvárások gyakran hatnak egymással ellentétes irányban. Mindez érdekes helyzetet teremt az alkotóművészek és a közönség számára egyaránt. Hány pontot adunk egy salsára az Állami Operaházban és mennyit ér egy TV-show-ban? Hogyan értékeljük a néptáncot egy kortárs produkció részeként? Történetmesélő kötéltáncos vagy önreflektív illuzionista? Ki jut tovább? Szeretjük-e, ha egy előadás az elvárásainknak tesz eleget, vagy ha inkább meghökkent bennünket?

Az In’N’Out ironikus és önironikus látásmódja, dramaturgiája közérthető módon fogalmazza meg mindezt. Konkrét válaszok helyett, választási lehetőségeket kínál fel. Az alkotók sokrétű képzettsége és több évtizedes előadó-művészeti tapasztalata összegződik ebben a precízen felépített struktúrában, melyben egymást kiegészíti, és szervesen egymásra épül a ritmikusan váltakozó színpadi szöveg, mozgás és tánc, az aikidótól a baletten át a néptáncig. Komikum, tragikum, ének és hörgés, kötélhúzás és intimitás menüben, szappanbuborékkal, jéggel vagy anélkül. Amikor egyszerre vagyunk bent és kint.

Koreográfia, előadás: Zambrzycki Ádám

További információ: www.zadam.hu

*
Juhász Kata Társulat: Café de la Danse

Mintha viccet mesélnénk: Betéved egy táncos… Két táncos. Nem, három táncos. Illetve négy táncos. Vagyis öt táncos betéved a Meseházba. Nem fáradtak, pihentek… És ez a dolguk- mindent összekevernek. Sőt zagyválnak! Még ezt a viccet is. Ahogy Juhász Kata koreográfus is összekeveri mindazokat a karaktereket, akik szinte kötelező ”díszletelemei” a mindenkori kávéházaknak. Művészek, és extravagáns figurák a szomszéd asztalnál. Egy feledhetetlen melange: fél óra, amikor minden megtörténhet.

Café de la Danse: ahol egy kávét sem lehet már nyugodtan meginni…

A Café de la Danse egy rendhagyó kávéházi tánckabaré, ami kilép a megszokott színpadi keretek közül, és olyan tereket vesz birtokba, ahol a néző, a kávéház vendége új kontextusban, testközelből találkozhat a tánccal.

Előadják: Bukta Gergely, Horváth Máté, Juhász Kata, Sebestyén Tímea, Zambrzycki Ádám
Ötlet, koreográfia: Juhász Kata
Zene: Gergely Attila

Támogatók: EMMI, NKA, SÍN

Előző;:

Következő

XNXX Mobile