Like Me, Like Me – kisvárdai bemutatók

itt: Események

Ismét színpadon a Like me, like me című előadás, ezúttal január 28-án és 29-én a Kisvárdai Várszínházban!

Juhász Kata lengyel-magyar koprodukcióban készült, több országos megjárt koreográfiája most egy felújított verzióban, Karcis Gábor vadonatúj videómunkáival kerül színpadra Valencia James és Mikó Dávid szereplésével.

Like me_plakát_KisvárdaAz előadás egy jellemzően ifjúsági témát, a közösségi médiában való létezést járja körül.

“Fent vagyunk a világhálón, élők és holtak. Találkozásaink efemer jellegűek és többnyire következmények nélkül valóak. Linkek és profilok, virtuális lények a cybertérben. Mindenki idéz és mindenki megidézhető”

Az előadás stúdiószínházi produkció, amely lengyel-magyar koprodukcióban készült.
Ősbemutatója 2011-ben Varsóban volt, azóta játszottuk számos fővárosi helyszínen, valamint külföldi fesztiválokon Romániában, Lengyelországban és Olaszországban, alapítványunk színházi beavató programja keretében pedig Budapesten a Jurányi Közösségi Házban és Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központban.

(A darab rövidített, vágott változata az alábbi linken látható:http://www.youtube.com/watch?v=Xgbudu1K6VY)

Like Me, Like Me egy érzéki találkozás a cyber térben klasszikus- és kortárs zene, a videóművészet és két nagyszerű táncos közreműködésével. Egy a Liszt Ferenc és Frederic Chopin művei és barátsága által inspirált koreográfia és kortárs zenei kísérlet.

A darab a cyber-térben játszódik, szereplői tehát nem húsvér emberek, hanem reprezentációk, amelyek a különböző imágó-terminálokon megjelennek és egymással virtuális kapcsolatba lépnek: blogokon és a közösségi médián keresztül osztják meg élményeiket, tapasztalataikat ismerőseikkel, nyilvánítják ki tetszésüket és nem- tetszésüket: like-olnak.
Így tesznek -a világ körül turnézó kortárs zenei virtuózként a darab megidézett szereplői- Chopin és Liszt is.
http://www.facebook.com/fred.chopin?ref=ts&fref=ts&rf=110754615619875
http://www.facebook.com/pages/Franz-Liszt/112583348758901?fref=ts
Tehetik, mert abban a pillanatban, hogy a show érdekében kitalált imágó, és a business érdekében felépített brand lép a helyébe, a valós történelmi személy fizikai létezése ellenőrizhetetlenné, ezért esetlegessé, tehát feleslegessé is válik: így történik ez a két zeneszerzővel is.

Látszólag csak a társadalmi érintkezés módja és tere változott meg: a XIX. századi szalonkultúra helyére a közösségi média lépett, valójában a XXI. század „virtuális szalonjába” bárki beléphet, aki IP-címmel rendelkezik, belépve azonban csak szabadon változtatható tér-idő indexszel ellátott imágókkal találkozhatunk. Ha ezt elfogadjuk, valóban a kortársunk lehet akár Liszt és Chopin, chat-elhetünk velük a facebookon, mint ahogy ők is teszik ezt egymással a darab folyamán. Még akár kedvenc zenéinket is elküldhetjük nekik…

Kritika: „A táncosok egyénenként is kiváló teljesítményt nyújtanak, megválasztásuk már önmagában inspiráló. Előadásuk vizuális élményáradat, melyet öröm nézni. A velük töltött egy óra olyasmit nyújt, amit a művészettől mindig is várnánk.” .
(Zaid S. Sethi)

Beavató program:
Beavató programunk célja nem pusztán előadások bemutatása, hanem az előkészítő és feldolgozó beszélgetéseken keresztül komoly pedagógiai munkát is képvisel. Erre azért van szükség, mert a számítógépes játékokon, televíziós szappanopera-sorozatokon és akciófilmeken felnövekvő generáció számára korántsem magától értődő, hogy a színház, különösképpen pedig annak non-verbális műfajai, mint a táncszínház, üzenetet hordozhatnak az ő számukra, és ha igen, azt hogyan tudják a maguk számára dekódolni.
Jelen előadást az ifjúsági közönségnek színházi beavató programunk részeként mutatjuk be.
A fénnyel, technikával, videóanimációval készült igazi, látványos, zenés táncszínházi előadás megtekintését egy feldolgozó beszélgetés követi, melyen nem kötelező a részvétel, az érdeklődőknek azonban módja nyílik kérdéseket intézni a darab készítőihez és szereplőihez.

A beavató programban közreműködők:
Előadók: Valencia James, Mikó Dávid
Koreográfia: Juhász Kata
Videóanimáció: Karcis Gábor
Dramaturg, moderátor: Lóky Tamás

További információ: http://szinhaz.w3h.hu/tartalom/me-me-tancszinhazi-eloadas

Előző;:

Következő

XNXX Mobile